نوشته شده توسط : آرا نیرو

اجزای تشکیل دهنده توربین های بادی عبارتند :
1. باد سنج (Anemometer):

این وسیله سرعت باد را اندازه گرفته و اطلاعات حاصل از آن را به کنترل‌کننده‌ها انتقال می‌دهد.
2. پره‌ها (Blades):

بیشتر توربین‌ها دارای دو یا سه پره می‌باشند. وزش باد بر روی پره‌ها باعث بلند کردن و چرخش پره‌ها می‌شود.
3. ترمز (Brake):

از این وسیله برای توقف موتور در مواقع اضطراری استفاده می‌شود. عمل ترمز کردن می‌تواند به صورت مکانیکی، الکتریکی یا هیدرولیکی انجام گیرد.
4. کنترلر (Controller):

کنترولرها وقتی که سرعت باد به ۸ تا ۱۶ mph می‌رسد ما شین را، راه‌اندازی می‌کنند و وقتی سرعت از ۶۵ mph بیشتر می‌شود دستور خاموش شدن ماشین را می‌دهند. این عمل از آن جهت صورت می‌گیرد که توربین‌ها قادر نیستند زمانی که سرعت باد به ۶۵ mph می‌رسد حرکت کنند زیرا ژنراتور به سرعت به حرارت بسیار بالایی خواهد رسید.
5. گیربکس (Gear box):

چرخ دنده‌ها به شفت سرعت پایین متصل هستند و آن‌ها از طرف دیگر همان‌طور که در شکل مشخص شده به شفت با سرعت بالا متصل می‌باشند و افزایش سرعت چرخش از ۳۰ تا ۶۰ rpm به سرعتی حدود ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ rpm را ایجاد می‌کنند. این افزایش سرعت برای تولید برق توسط ژنراتور الزامیست. هزینه ساخت گیربکس‌ها بالاست درضمن گیربکس‌ها بسیار سنگین هستند. مهندسان در حال انجام تحقیقات گسترده‌ای می‌باشند تا درایوهای مستقیمی کشف نماید و ژنراتورها را با سرعت کمتری به چرخش درآورند تا نیازی به گیربکس نداشته باشند.
6. ژنراتور (Generator):

که وظیفه آن تولید برق متناوب می‌باشد و بیشتر از نوع ژنراتور‌های القایی می‌باشد.
7. شفت با سرعت بالا (High-speed shaft):

که وظیفه آن به حرکت درآوردن ژنراتور می‌باشد.
8. شفت با سرعت پایین (Low-speed shaft):

رتور حول این محور چرخیده و سرعت چرخش آن ۳۰ تا ۶۰ دور در دقیقه می‌باشد.
9. روتور (Rotor):

بال‌ها و هاب به روتور متصل هستند.
10. برج (Tower):

برج‌ها از فولادهایی که به شکل لوله درآمده‌اند ساخته می‌شوند. توربین‌هایی که بر روی برج‌هایی با ارتفاع بیشتر نصب شده‌اند انرژی بیشتری دریافت می‌کنند.
11. جهت باد (Wind direction):

توربین‌هایی که از این فناوری استفاده می‌کنند در خلاف جهت باد نیز کار می‌کنند در حالی که توربین‌های معمولی فقط جهت وزش باد به پره‌های آن باید از روبرو باشد.
12. باد نما (Wind vane):

وسیله‌ای است که جهت وزش باد را اندازه‌گیری می‌کند و کمک می‌کند تا جهت توربین نسبت به باد در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد.
13. درایو انحراف (Yaw drive):

وسیله ایست که وضعیت توربین را هنگامیکه باد در خلاف جهت می‌وزد کنترول می‌کند و زمانی استفاده می‌شود که قرار است روتور در مقابل وزش باد از روبرو قرار گیرد اما زمانی که باد در جهت توربین می‌وزد نیازی به استفاده از این وسیله نمی‌باشد.
14. موتور انحراف (Yaw motor):

برای به حرکت درآوردن درایو انحراف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

اجزای تشکیل دهنده توربین بادی را بدانیم



:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

نیروگاه خورشیدی چیست؟ دلایل استفاده از نیروگاه خورشیدی ؟ یک نیروگاه خورشیدی (solar power plant) انرژی های خورشید را به الکتریسیته تبدیل میکند. این تبدیل انرژی به صورت مستقیم با استفاده ازفتوولتایئک یا به صورت غیرمستقیم توسط نیروگاه خورشیدی حرارتی یا ترکیبی از هردو روش انجام میشود. تفاوت این دو سیستم درچگونگی تبدیل انرژی خورشید به الکتریسیته می باشد.

 
نیروگاه خورشیدی فتوولتایئک چیست

به پدیده ای که اثرتابش نورخورشید را بدون استفاده ازمکانیزم های محرک به الکتریسیته تبدیل میکند پدیده فتوولتایئک و به هر سیستمی که از سیستم فتوولتایئک استفاده کند سیستم فتوولتایئک میگویند.

سلول های فتوولتایئک از مواد نیمه رسانایی مانند الیاژهای سیلیکونی (سلول های فتوولتایئک از چندین لایه ورق نازک سیلیکون) ساخته می شوند. فوتون های پرتو نور به این مواد نیمه رسانا برخورد میکنند و این مواد به علت اثر فتوالکتریک فوتون ها را جذب نموده و الکترونها را ازاد می کنند و سپس این الکترون ها براثر میدان الکتریکی به حرکت در می ایند و جریان الکتریکی را ایجاد میکنند. قابل ذکر است که انرژی فتوولتایئک برای مصارف مختلفی از جمله کشاورزی بکارمی رود.

امروزه سیستم های فتوولتایئک یکی از موارد کاربردی انرژی های نو میباشد و تاکنون سیستم های گوناگونی با ظرفیت های (5/0 وات تا چند صد مگاوات) در سرتاسر کره زمین نصب و راه اندازی شده اند،قابلیت اطمینان و عملکرد این سیستم ها باعث شده که هر روزه برتعداد متقاضیان آن افزوده شود و مورد استقبال افراد بیشتری قرار بگیرد.

 
نیروگاه خورشیدی حرارتی

نیروگاه خورشیدی حرارتی در واقع نیروگاه هایی هستند که از انرژی گرمایی خورشید برای گرم کردن مایعات تا دمای بالا استفاده میکنند یعنی با استفاده از سیستم های متمرکز کننده نورخورشید نور را در یک نقطه متمرکز میکنند تا آب را به بالاترین دما برسانند. این مایعات پس از گرم شدن، گرمای خود را به آب منتقل میکنند که در نتیجه باعث بخار آب میشود، از این بخار برای تبدیل انرژی توسط توربین ها درن یروگاه ها استفاده می شود، این انرژی مکانیکی توسط یک ژنراتور به الکتریسیته تبدیل میشود.

از نیروگاه های خورشیدی حرارتی می توان به آبگرمکن و حمام خورشیدی، سرمایش و گرمایش خورشیدی، آب شیرین کن خورشیدی، خشک کن خورشیدی، اجاق خورشیدی، کوره های خورشیدی و خانه خورشیدی اشاره کرد.

 
دلایل استفاده از نیروگاه خورشیدی

1. انرژی خورشیدی برای محیط زیست بسیار مناسب است.

2.عدم استفاده از شبکه برق رسانی شهر درصورت استفاده از انرژی خورشیدی.

3.استفاده بهینه و مفید از زمین های بلا استفاده برای تولید انرژی.

4.انرژی خورشید باعث کاهش مصرف برق می شود.

5.انرژی خورشیدی امنیت شبکه برقی را بهبود میبخشد.

6.این انرژی باعث ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی در کشور میشود.

7.خورشید یکی از منابع رایگان برای تولید و تامین انرژی است.

 

نیروگاه خورشیدی چیست؟ دلایل استفاده از نیروگاه خورشیدی

 

 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 14
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

آشنایی با نیروگاه گازی و عملکرد آن : نیروگاه گازی (Gas power plant) به نیروگاهی گفته میشود که بر مبنای سیکل گاز کار میکند و دارای توربین گازی می باشد. ساختمان آن دارای سه بخش  اصلی کمپرسور، اتاق احتراق و توربین گاز است که هرکدام وظیفه ویژه ای را انجام میدهند: وظیفه کمپرسور یا متراکم کننده نیز هوا را فشرده کرده و به قسمت احتراق می‌فرستند و در حقیقت از کمپرسورها برای فشرده‌کردن گازها استفاده می‌شود. اتاق احتراق: وظیفه سوزاندن سوخت در محفظه به عهده اتاق احتراق می باشد و توربین: وظیفه گرداندن ژنراتور را دارد.


عملکرد نیروگاه گازی

عملکرد یک نیروگاه گازی بدین صورت است که ابتدا هوا با دما محیط وارد کمپرسور شده و پس از متراکم شدن تحت تحول آدیاباتیک، وارد محفظه احتراق میشود و با احتراق سوخت، هوای ورودی در محفظه احتراق تحت یک فشار ثابت گرم میشود؛ گاز خروجی از این محفظه دارای فشار و درجه حرارت بالایی است که انرژی پتانسیل و جنبشی زیادی دارد. این گاز با عبور از پره های ثابت و متحرک توربین گازی باعث چرخش محور توربین و در نتیجه چرخش محور رتور ژنراتور می شود.

 
مزایا و معایب نیروگاه های گازی

مزایا:

1.توربین های گازی نسبت به وزنشان توان زیادی را تحویل میدهند

.2موتورهای توربین گازی کوچکتراز توربین های دیگر است

3.عرضه فراوان گاز طبیعی به عنوان سوخت

4.امکان بکارگیری توربین گازی با راندمان حرارتی بالا

5.قابلیت و کارایی بالا

6.این سیستم کمترین آلودگی را از نظر تولید گازهای سمی خروجی از دودکش نیروگاه ایجاد میکند

7.نیاز به سرمایه اولیه اندک

8.قابلیت حمل و نصب تجهیزات توربین گازی در کوتاه ترین زمان

9.عدم نیاز به اب فراوان

10.امکان تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی، که ترکیبی ازیک یا چند واحد، توربین گازی در کنار تاسیسات بویلرنصب میشود و توربین بخاری ک کنار آن وجود دارد .بدین ترتیب نیروگاه سیکل ترکیبی درحال تجسم عینی تاسیسات تولید برق است که بالاترین راندمان را در استفاده از انرژی گرمایی دارد .

 
معایب نیروگاه گازی

1. آلودگی محیط زیست زیاد است

2.فرسوده شدن کمپرسور و توربین سبب عمر کم نیروگاه میشود

3.به علت آلودگی بیشتری که نسبت به سوخت گازویئل دارد کمتر مورد استفاده قرار میگیرد

4.استهلاک زیادی دارد

5.راندمان کم است

6.امکان استفاده از سوخت جامد فراهم نیست چرا که پره های رتورها سریعا پراز دود میشود

 

آشنایی با نیروگاه گازی و عملکرد آن



:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

آشنایی با توربین گاز (Gas turbine) یا توربین احتراقی، به توربو ماشینی که دارای حداقل یک قطعه متحرک بنام مجموعه رتورکه شامل یک شافت یا درام با پره های متصل به آن است و انرژی را از یک جریان سیال میگیرد و آن را به کار مفید تبدیل میکند میگویند، کارکرد اصلی توربین گاز بسیار شبیه به توربین بخار (Steam turbine) میباشد با این تفاوت که بجای بخارآب، هوا وارد آن میشود و از کاربرد های توربین گاز برای رانش هواپیما، ترن، کشتی، توربین گازی هوانوردی، موتور جت ها، موتور پربوپروآپ ها، موشک های سوخت مایع و ژنراتورهای الکتریکی و حتی تانک ها می توان اشاره کرد.

هر توربین گاز شامل یک کمپرسور برای فشرده کردن هوا، یک محفظه احتراق برای مخلوط کردن هوا با سوخت و محترق کردن آن و یک توربین برای تبدیل انرژی درونی گازهای داغ و فشرده به انرژی مکانیکی است، بخشی از انرژی مکانیکی تولید شده در توربین، صرف چرخاندن کمپرسور خود توربین شده و باقی انرژی، بسته به کاربرد توربین گاز ممکن است مولد الکتریکی را بچرخاند، به هوا سرعت دهد یا مستقیما به همان صورت مصرف میشوند.


آشنایی با توربین گاز (Gas turbine) و انواع توربین گازی

از انرژی توربین های گازی به دو صورت مکانیکی و الکتریکی استفاده میشود.

    توربین گازی برای تولید توان الکتریکی
    توربین های گازی صنعتی برای تولید توان الکتریکی یا همان توربوژنراتورها، توربین هایی هستند که توان تولید شده به وسیله آنها به ژنراتور منتقل شده و درآنجا به انرژی پتانسیل الکتریکی تبدیل میشود، این نوع توربین گاز می تواند به صورت سیکل ساده یا سیکل ترکیبی مورد استفاده قرار گیرد.

 

آشنایی با توربین گاز (Gas turbine)



:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 تير 1400 | نظرات ()

صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 11 صفحه بعد