نوشته شده توسط : آرا نیرو

 

حوه انتقال پره های توربین بادی به طول 52 متر و وزن 80 تن به بالای کوه در چین را در این ویدئو مشاهده کنید.
این کار به وسیله کامیون هایی که تنها 7 متر طول و 9 تن وزن دارند انجام می شود.

 

 

نصب توربین های بادی ۸ تونی بر روی کوه



:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

انرژی بادی مزایایی فراوانی دارد و به‌همین دلیل یکی از سریع‌ترین رشدها را نیز در بین منابع انرژی‌های تجدید پذیر جهان دارد.

برای ادامه توسعه‌ی انسانی، ما در نهایت باید منابع انرژی تجدیدپذیر یا عملا پایان‌ناپذیری پیدا کنیم. حتی اگر تصور کنید که ذخیره‌ی نفت و گاز و ذغال سنگی برای صد یا هزار سال داریم، باز هم نمی‌توان به آن اکتفا کرد. به‌جز پیدا کردن راهی که بتوانیم بدون گرم شدن کره‌ی زمین این منابع انرژی را بسوزانیم، بعد از تخلیه‌ی این منابع چه ‌اتفاقی می‌افتد؟

حتی ظاهرا منبع انرژی پایان‌ناپذیری مانند فیوژن (هم‌جوشی هسته‌ای) مقادیر بسیار بالایی حرارت زاید، تولید می‌کند. این گرمای اضافی به‌اندازه‌ای است که می‌تواند روی اکوسیستم و موجودات زنده تاثیراتی مضری داشته باشد.

عادت‌های کنونی مصرف انرژی ما، سیاره‌ای کاملا متفاوت را نسبت به‌چیزی که خودمان می‌شناختیم، برای فرزندان ما و نسل‌های بعد به میراث می گذارد. اکنون در دوره‌ای هستیم که عصر تغییرات اقلیمی لقب گرفته و شاید همین حالا که این مطلب را می‌خوانید، حتما گرمایی را تحمل می‌کنید که در طول عمرتان بی‌سابقه بوده، این‌ها اولین موج‌های گرمای ناشی از انفجارِ انتشار گازهای گلخانه‌ای به جو کره زمین هستند.

یکی از حوزه‌هایی که سرمایه‌گذاری در آن می‌تواند، فردای سیاره‌ی زمین را نجات دهد، منابع انرژی تجدید پذیر است. در این مطلب به انرژی بادی می‌پردازیم. باد، شکلی از انرژی خورشیدی است که از گرم شدن نابرابر سطح زمین در اثر تابش خورشید به‌وجود می‌آید، به‌همین جهت، تا زمانی که خورشید می‌تابد، باد هم می‌وزد!
توربین بادی copy - سر گذشت و آینده‌ی نیروگاه های بادی باد، مدت طولانی‌ است که در خدمت انسان‌ها است

باد، مدت طولانی‌ است که در خدمت انسان‌ها است. از زمان‌های دور، انسان‌ها انرژی باد را مهار کرده‌اند. قایق‌های بادبانی بیش از ۷ هزار سال قبل طول رودخانه نیل در مصر را طی می‌کردند، آسیاب‌های بادی ساده در چین، آب را پمپاژ می‌کردند، در حالی که آسیاب‌های بادی عمود محور، برای خُرد کردن دانه‌های غله و گندم در ایران و خاورمیانه مورد استفاده قرار می‌گرفتند. احتمالا ایرانیان باستان، از ماهرترین و مبدع‌ترین اقوام جهان در مهار انرژی بادی بوده‌اند. ایرانیان علاوه بر آسیاب‌های عمود محور، از دلو (دولاب) یا چرخ چاه برای رساندن آب چاه به مزارع استفاده می‌کردند. آنها همچنین از مدت‌ها قبل با ساختن بادگیرها از انرژی باد برای خنک کردن خانه‌ها و عمارت‌های خود بهره‌ برده‌اند.

گفته می‌شود که آسیاب‌های بادی ایرانی در حدود ۵۰۰ تا ۹۰۰ سال قبل از میلاد به‌کار گرفته شدند. اولین طرح شناخته‌شده از یک آسیاب بادی، همان مدلِ عمود محور ایرانی است که با پره‌های عمودی از جنس از چوب ساخته‌ می‌شدند و با اتصال به ستون‌های افقی و یک محور مرکزی به آسیاب گندم می‌پرداختند.
ایرانیان باستان، از ماهرترین و مبدعترین اقوام جهان در مهار انرژی بادی بوده‌اند
آسیاب‌های بادی عمود محور در چین نیز مورد استفاده قرار می‌گرفتند که اغلب حتی ادعا می‌شود که این کشور زادگاه آسیاب‌های بادی بوده است. اما در حالی که اعتقاد بر این است که آسیاب بادی در چین بیش از ۲۰۰۰ سال پیش اختراع شد و سپس به همه‌جای جهان رفت، اما اولین اسناد مربوط به آسیاب‌های بادی چین به قرن سیزدهم برمی‌گردد. در آنجا نیز کاربردهای اولیه ظاهرا آسیاب دانه‌ی ذرت و پمپاژ آب بوده است.

به‌تدریج روش‌های جدید استفاده از انرژی باد به سراسر جهان رفتند. در قرن شانزدهم، مردم در خاورمیانه به‌طور گسترده‌ای از آسیاب‌های بادی استفاده می‌کردند. بازرگانان و جنگجویان صلیبی این ایده را با خود به اروپا بردند. هلندی‌ها، معماری آسیاب‌های بادی را اصلاح کردند و از آن برای تخلیه آب در تالاب‌های رود راین استفاده کردند.

آسیاب‌های بادی قدیمی روستای نشتیفان نمونه‌ای از آسیاب‌های بادی قدیمی روستای نشتیفان، شهرستان خواف در استان خراسان رضوی. این آسیاب‌های بادی که با نام «آس‌بادهای نشتیفان» شناخته می‌شوند، در سال ۲۰۰۲ در فهرست فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد

هنگامی که مهاجران در اواخر قرن نوزدهم این تکنولوژی را به دنیای جدید بردند، آنها شروع به استفاده از آسیاب‌های بادی برای رساندن آب به مزارع و مراتع کردند. آمریکایی‌ها از آسیاب‌های بادی برای خرد کردن گندم و ذرت، پمپ کردن آب و برش چوب در کارخانه‌های چوب‌بری استفاده کردند. با توسعه برق، نیروی باد کاربرد جدیدی برای روشنایی ساختمان‌ها پیدا کرد. در طول قرن بیستم، نیروگاه‌های بادی کوچک مناسب برای مزارع، خانه‌ها و مزارع بادی بزرگ‌تری که می‌توانستند به شبکه‌های برق شهری متصل شوند، توسعه یافتند.

تیغه یا پره‌ی توربین بادی مانند بال هواپیما کار می‌کند. همانطور که هوا از هر دو طرف پره عبور می‌کند، شکل پره باعث می‌شود که فشار هوا در دو طرف پره نامتوازن شود و همین باعث چرخیدن پره‌ها به دورِ روتور توربین می‌شود. در بالای توربین‌های بادی، یک بادنما و بادسنج قرار می‌گیرد که به‌ کامپیوتری متصل است و توربین بر اساس اطلاعات بادنما، جهت خود را به سوی باد عوض می‌کند.

پره‌ها به یک روتور متصل شده‌اند که در هر دقیقه در حدود ۱۸ بار می‌چرخد، اما این میزان دور، به‌اندازه‌ای نیست که برای تولید برق کافی باشد. بنابراین، شفت اصلی یک سری چرخ‌دنده‌ها را می‌چرخاند که میزان دور در دقیقه را به حدود ۱۸۰۰ افزایش می‌دهد و در این سرعت است که ژنراتور می‌تواند شروع به تولید برق کند. معمولا هر چه توربین‌های بادی بزرگ‌تر باشند یا در ارتفاعات بالاتری قرار گرفته‌ باشند، توان بالاتری دارند.

همان‌طور که در ابتدا ذکر شد، مهم‌ترین مزیت، توربین‌های بادی، کاهش تاثیرات مخرب زیست‌محیطی است. توربین‌های بادی مستقیما، هیچ‌گونه آلودگی آب‌وهوایی یا زیست‌محیطی ندارند. به همین ترتیب، تجهیزات و ماشین‌آلات توربین‌های بادی هیچ یک از گازهای گلخانه‌ای مضر را که به تغییرات اقلیمی کمک می‌کند، منتشر نمی‌کنند. این عدم آلودگی باعث می‌شود که جمعیت‌هایی که در اطراف مزارع بادی ساکن هستند، از مشکلات جدی پزشکی مانند سرطان ریه یا آسم مصون باشند. علاوه‌ بر این، حیوانات نیز در محیطی سالم‌تر رشد می‌کنند.

با توجه به اینکه انرژی باد یک منبع تجدید پذیر است و به کشتیرانی یا ذخایر زیرزمینی متکی نیست، مانع از آلودگی‌های غیر مستقیم ناشی از حمل‌و‌نقل می‌شود. انرژی بادی برخلاف بسیاری از روش‌ها، قادر به تولید برق بدون استفاده از آب است، به همین جهت، می‌تواند از آلودگی آب و کمبود انرژی ناشی از خشکسالی جلوگیری کند.

توربین‌های بادی به‌ویژه در مناطق بادخیز، می‌توانند در تمام ساعات شبانه‌روز برق تولید کنند. این امر به‌خصوص برای مناطق ساحلی و کوهستانی مطلوب است. همچنین می‌توان توربین‌های بادی و پانل‌های خورشیدی متوسط را برای به حداکثر رساندن تولید انرژی تجدید پذیر در مکان‌هایی با آفتاب و باد متناوب ترکیب کرد.
توربین بادی copy - سر گذشت و آینده‌ی نیروگاه های بادی توربین‌های بادی با کاربردهای تجاری یا خانگی

توربین‌های بادی می‌توانند در مکان‌های مختلفی با کاربردهای تجاری یا خانگی نصب شوند. تجهیزات بادی را می‌توان در منازل، مزارع، سکوهای دریایی و در بالای تپه‌های بلند نصب کرد.

توربین‌های دریایی می‌توانند پایه‌های ثابت یا شناور داشته باشند و از جریان‌های مداوم بادهای اقیانوسی بهره‌مند شوند. در واقع، این شکل از انرژی تجدیدپذیر بسیار مقیاس‌پذیر است. در حالی که نیروگاه‌های سنتی برای تامین برق جمعیت‌های بزرگ طراحی شده‌اند، توربین‌ها در ابعاد مختلفی توسعه یافته‌اند. مدل‌های مختلف توربین‌های بادی می‌توانند برق یک مزرعه کوچک، یک خانه یا صدها خانه را تامین کنند.

توربین‌های بادی مستقیما، هیچ‌گونه آلودگی آب‌وهوایی یا زیست‌محیطی ندارند
مزیت دیگر توربین‌ها، جاگیر نبودن است. توربین‌های بادی بر خلاف نیروگاه‌های مرسوم و حتی مزارع خورشیدی، فضای زیادی را اشغال نمی‌کنند. و مردم می‌توانند به فعالیت‌های دیگر خود در مناطق اطراف توربین‌های بادی ادامه دهند.

به‌عنوان مثال، توربین بادی می‌تواند در یک مزرعه با محصولات کشاورزی یا دام‌ها نصب شود. این مورد، به‌خصوص برای کشورهای کوچکی که با مشکل کمبود جا مواجه‌اند، می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد. به‌این ترتیب، توربین‌های بادی می‌توانند بدون از بین بردن زمین‌های کشاورزی یا زیستگاه‌های حیات وحش به تولید برق بپردازند.

انسان ها از دوران باستان باد را مهار می کردنددریانوردان باستان از بادبان برای مهار باد استفاده می‌کردند و کشاورزان از آسیاب‌های بادی برای خرد کردن دانه‌های غلات و گندم استفاده می‌کردند

با توربین‌های بادی در مقایسه با اکثر تکنولوژی‌های تولید انرژی، احتمال بسیار کمتری برای وقوع حوادث فاجعه‌آمیز وجود دارد. توربین‌های بادی متکی به سوخت‌هایی نیستند که باید حفر و استخراج یا در کشتی بارگیری شوند. این مورد می‌تواند، تا حد زیادی از خطرات مرتبط به این تکنولوژی بکاهد. اگر چه چنین حوادثی نادر هستند، اما نیروگاه‌های هسته‌ای می‌توانند نشت کنند و فجایعی مانند چرنوبیل یا فوکوشیما را رقم بزنند و نواحی مسکونی و زمین‌های بزرگی را غیر قابل زندگی کنند یا دریاها و اقیانوس‌های وسیعی را آلوده کنند. استخراج گاز طبیعی هم به آلودگی آب‌های زیرزمینی و حتی زمین لرزه مرتبط است. اما نیروی باد، می‌تواند اجازه دهد که برق زیادی بدون ریسک چندانی تولید شود.

مزیت دیگر انرژی باد، اقتصادی است. صاحبان کسب‌وکارها، کشاورزان و دیگر صاحبان زمینی که توربین‌های بادی را روی زمین‌های خود نصب می‌کنند، صرفه‌جویی‌های قابل‌توجهی می‌کنند. توربین‌های بادی به آنها کمک می‌کند که بدون استفاده از مقادیر قابل‌توجهی زمین، زمین‌های خود را به‌لحاظ اقتصادی زنده نگه دارند. صاحبان خانه‌ای نیز که از توربین‌های بهره می‌برند، می‌توانند از پرداخت هزینه‌های ماهانه برق پرهیز کنند و صرفه‌جویی زیادی در هزینه‌های برق خود کنند.
  توربین بادی copy - سر گذشت و آینده‌ی نیروگاه های بادی انرژی باد تقریبا در همه‌جای زمین در دسترس است

انرژی باد تقریبا در همه‌جای زمین در دسترس است؛ اما پیرامون میزان سازگاری ونیروی باد، تفاوت‌های وجود دارد. یک برآورد نشان می‌دهد که ۱ میلیون گیگاوات انرژی بادی در کل زمین وجود دارد و اگر فقط ۱ درصد از این زمین‌ها از نیروی باد بهره‌برداری کنند، می‌توان تمامی تقاضای جهانی برق را تامین کرد. اگرچه اکثر انرژی باد در حال حاضر در خشکی‌ها به دست می‌آید، اما به محبوبیت مزارع بادی دریایی به‌عنوان یک منبع بزرگ با اثرات زیست‌محیطی کمتری (به ویژه با توجه به آلودگی صوتی و بصری) افزوده می‌شود. ظرفیت تولید انرژی بادی جهان در اواخر سال ۲۰۱۵ به ۴۳۵ گیگاوات رسید، حدود ۷ درصد کل ظرفیت تولید برق جهان.

سه کشور از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان برق از انرژی بادی، کشورهای چین ایالات متحده آمریکا و آلمان هستند. چین با ظرفیت نصب‌شده‌ی بیش از ۱۵۶٫۷ گیگاوات برق در سال ۲۰۱۶، بیشترین تولید برق از انرژی بادی در جهان را داشته است. این کشور سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در بخش انرژی تجدیدپذیر و به‌خصوص انرژی بادی انجام داده است.

بر اساس گزارش انجمن انرژی بادی جهان، بازار انرژی بادی چین بزرگترین بازار جهانی است که ۵۲ از سهم بازار جهانی را در بر‌می‌گیرد. چین قصد دارد، قبل از پایان سال ۲۰۲۰ ظرفیت ۱۰ گیگاوات برق از توربین‌های دریایی به شبکه برق خود اضافه کند. چین بر اساس گزارش شورای جهانی انرژی باد، از این لحاظ در رتبه سوم قرار داشت.
جهت اطلاعات بیشتر انرژی باد چیست کلیک نمائید
توربین بادی copy - سر گذشت و آینده‌ی نیروگاه های بادی اطلاعات شورای جهانی انرژی باد

کشورهای چین، ایالات متحده آمریکا و آلمان، در بین کشورهای جهان؛ بالاترین ظرفیت تولید انرژی بادی را در اختیار دارند
ایالات متحده آمریکا، دومین تولیدکننده انرژی باد است که ظرفیت نصب شده آن به ۸۲٫۱ گیگاوات در پایان سال ۲۰۱۶ می‌رسید. بر اساس گزارش امسال انجمن انرژی بادی آمریکا، بیش از ۱۴۰۰۴ مگاوات پروژه انرژی بادی در دست احداث است و ۱۱۸۱۵ مگاوات هم از این پروژه‌ها در آستانه شروع به کار هستند.

ایالات متحده در سال ۲۰۱۷، دارای بیش از ۵۲ هزار توربین بادی تجاری در بیش از ۴۲ ایالت و همچنین در کشورهای گوام و پورتوریکو بود. اواسط سال گذشته بود که شرکت Xcel Energy اعلام کرد که قصد احداث ۱۱ مزرعه بادی در ۱۱ ایالت این کشور را با ظرفیتی ۳٫۳۸ گیگاواتی دارد.

اگر تنها ۱ درصد از کل انرژی بادی زمین مهار شود، تمام برق جهان تامین می‌شود
آلمان با نصب ۵۰ گیگاوات برق بادی در سال ۲۰۱۶، سومین کشور جهان در زمینه انرژی بادی لقب گرفت. اداره‌ی فدرال انرژی آلمان، بوندسنتزاگنتور، مناقصه‌ای را برای پروژه‌های انرژی بادی با ظرفیت ۱ گیگاوات اعلام کرد. این کشور قصد دارد که ظرفیت انرژی بادی خود را از طریق مناقصه‌ها تا سال ۲۰۱۹، سالانه به ۲٫۸ گیگاوات افزایش دهد. آلمان، یکی از کشورهای پیشگام اتحادیه اروپا از لحاظ انرژی‌های تجدیدپذیر است و به‌موجب قانون انرژی تجدید پذیر، مزارع بادی از سوبسید‌های دولتی بهره‌مند می‌شوند.


نصب توربین‌های بادی در ایران

از زمان نصب توربین‌های بادی در ایران، تولید انرژی بادی رشد چشمگیری داشته است. توربین‌های بادی ایران عمدتا با کمک گروه صنعتی سدید و همکاری و سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های خارجی از جمله شرکت هندی سازلن انرژی و شرکت زیمنس آلمان ساخته و راه‌اندازی شده‌اند.

در سال ۲۰۰۴، تولید برق از انرژی بادی در ایران تنها ۲۵ مگاوات بود. اما یک سال بعد، این میزان به ۳۲ مگاوات افزایش یافت و در سال ۲۰۰۶ به ۴۵ مگاوات رسید. خوشبختانه با افزایش تولید پایدار برق، ایران به سرمایه‌گذاری در مزارع بادی ادامه داده است. در سال ۲۰۰۹، ظرفیت تولید برق حاصل از انرژی بادی به ۱۳۰ مگاوات افزایش یافت.
یکی از بهترین نیروگاه‌های بادی ایران در منطقه بادخیز منجیل در استان گیلان ساخته شده که به سبب بادهای تند موسوم به «هفت باد منجیل» مشهور است

این نتیجه ساخت مزارع بادی بزرگ‌تر در مناطق ساحلی و بادخیز مانند منجیل در استان گیلان و بینالود در خراسان رضوی بود. به گزارش شورای جهانی انرژی باد، با رشد سریعی در بخش انرژی باد، ایران در حال حاضر در رتبه ۳۰ جهان به‌لحاظ تولید انرژی بادی قرار دارد. اما با وجود پیشرفت قابل‌توجه صنعت انرژی بادی در کشور، مجموع کل ۱۵۰ مگاوات برق تولیدی از انرژی بادی، هنوز بخش کوچکی از برق مصرفی سالانه ایران را تشکیل می‌دهد که حدود ۳۳ هزار مگاوات است.

با وجود تحریم‌های بین‌المللی، صنعت نوظهور انرژی بادی ایران به مشکلاتی عدیده‌ای برخواهد خورد
واقعیت این است که ایران هنوز به‌شدت وابسته به سوخت‌های فسیلی است و این سوخت‌ها تقریبا تمام برق کشور را تامین می‌کنند. و با وجود دورنمای مثبتی که در این حوزه دیده می‌شود، احتمالا شاهد رکود ایران در زمینه‌ی صنایع پاک و ارزان و منابع انرژی تجدیدپذیر خواهیم بود. در واقع، با وجودی که سرمایه‌گذاری‌های اخیر از تمایل بالا برای سرمایه‌گذاری در این صنعت خبر می‌دهد، اما با وجود تحریم‌های بین‌المللی اخیر که در پی خروج آمریکا از توافق برجام اتفاق افتاد، صنعت نوظهور انرژی بادی کشورمان به مشکلاتی عدیده‌ای برخواهد خورد.

مورد دیگر اینکه، حتی ممکن است که ایران، ظرفیت فعلی برق تولیدی از انرژی بادی را هم از دست بدهد. در واقع، بیشتر توربین‌های بادی هر ۱۰ تا ۱۵ سال نیاز به تعمیرات عمده‌ای دارند و اگر به درستی نگهداری نشوند، دیگر کار نخواهند کرد.

انرژی باد همچنان یکی از امیدوارکننده‌ترین منابع انرژی تجدیدپذیر است. در طول دهه گذشته، صنعت انرژی بادی رشد چشمگیری داشت و مزارع باد در سراسر جهان نصب شدند.

در حال حاضر منبع انرژی تجدید پذیر، بهترین رقیب نیروگاه‌های سوخت فسیلی هستند، حتی در برخ نقاط جهان، این انرژی پاک و ایمن، ارزان‌تر از ذغال سنگ است.

همه‌ی شواهد نشان می‌دهد که احتمالا در آینده، توربین‌های بیشتری در نقاط مختلف جهان خواهیم دید. به باور تحلیل‌گران، حتی اگر با رشد انرژی بادی روندی که برنامه‌ریزی شده پیش نرود، بازهم توربین‌های بادی در سال‌های آینده گسترش خواهند یافت.

مزارع بادی می‌توانند برای شهرهای صنعتی روبه‌زوال و متکی به نفت، رفاه افتصادی به همراه داشته باشد
اما این بدین معنا نخواهد بود که توربین‌های بادی در همه‌جا به‌چشم خواهند خورد. مخالفان انرژی بادی، ادعا می‌کنند که توربین‌های بادی، جلوه‌‌ی طبیعت را خدشه‌دار می‌کنند. هرچند در مقابل، موافقان انرژی بادی هم مدعی هستند که توربین‌های بادی به جذابیت‌های طبیعت خواهند افزود. بنابراین تاحدی منطقی است که تصور کنیم، دیدن توربین‌های چرخان بادی تقریبا در همه‌جا، ترسناک است و اینکه مناظر کوهستانی و زمین‌های کشاورزی دیگر هیچ‌گاه مانند گذشته نخواهند بود.


افزایش توربین‌های بادی دریایی

اما، احتمال اینکه شاهد افزایش توربین‌های بادی دریایی باشیم، بسیار بالاست. تکنولوژی انرژی بادی دریایی به سرعت در حال افزایش است و پتانسیل تولید برق از انرژی بادی در دریاهای آزاد به‌مراتب بیشتر از خشکی است. به این ترتیب، احتمال بیشتری وجود دارد که در آینده‌ای نزدیک هرگاه که از پنجره هواپیما به بیرون نگاه کنیم، توربین‌های بادی را در دریاهای وسیع ببینیم.

 

سر گذشت و آینده‌ی نیروگاه های بادی



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

 

چگونگی ذخیره سازی تغییرات انرژی کربن در سراسر کشور شروع به ظهور کرده است – به طرز شگفت انگیزی به رهبری خدمات آب و برق در غرب آنها به عنوان دنبال ترکیبی اقتصادی از انرژی های تجدید پذیر و ذخیره سازی باتری در روزهای تعطیل و جایگزینی برای نیروگاه های سوخت فسیلی موجود است.

در چند ماه گذشته، سرعت نسبتا قابل توجهی که مشخصه تغییرات ناگوار است، خدمات آب و برق در کالیفرنیا، کلرادو و ایندیانا، برنامه هایی را برای جایگزینی بیش از 2.4 گیگاوات از زغال و گاز موجود با باتری و انرژی تجدید پذیر، از جمله دو بزرگترین پروژه های ذخیره سازی باتری تا کنون به شمار می رود.

کالیفرنیا عمدتا ترکیبی از الکتریسیته خود را فراتر از ذغال سنگ، به جز برخی از واردات برق خارج از کشور منتقل کرده است، اما هنوز بیش از 40 درصد تولید نسبی آن از تولید گاز طبیعی وابسته است. روزها تعداد نیروگاه های باقی مانده تولید گاز دولت به سمت هدف جدید خود برای دستیابی به برق بدون کربن تا سال 2045 می رود. اخیرا اتحادیه دانشمندان طبق گزارش نگران کننده ای، با کاهش گاز در کالیفرنیا، ترکیبی از انرژی های تجدید پذیر و باتری ها می تواند باعث بازنشستگی بیش از نیمی از تاسیسات گاز طبیعی در شبکه کالیفرنیا تا سال 2030 باشد.

با تأیید کمسیون خدمات عمومی کالیفرنیا، بزرگترین کشور دولتی، Pacific Gas & Electric (PG & E)، با چهار پروژه ذخیره باتری، با هدف جایگزینی سه نیروگاه گاز موجود با مجموع 676 مگاوات تولید گاز، پیش رو حرکت می باشد. نیروگاه های گاز در حال حاضر توسط پرداخت های “قابل اعتماد باید” (RMR) مجاز توسط کمیسیون تنظیم مقررات انرژی فدرال، که به این معنی است که این نیروگاه های غیرقانونی زنده نگه داشته می شوند و برای اهداف با قابلیت و با اطمینان در شبکه عمل می کنند.

اول، این چهار پروژه 567.5 مگاوات / 2،270 مگاوات در ساعت انرژی ذخیره سازی را نشان می دهند که مقدار زیادی از باتری را در بر گرفته است.

دوم، این سیستم ها عبارتند از یک پروژه که بزرگترین تأسیسات باتری در جهان است، یک سیستم 182.5 مگاوات / 730 مگاوات در ساعت از Tesla، و دیگری که بزرگترین نصب کننده های شخص ثالث در جهان را دارد، یک سیستم 300 مگاواتی / 1200 مگاوات در ساعت توسط Vistra Energy توسعه یافته است، اما قرارداد برای سیستم Tesla شامل گزینه upsizing باتری به حدود شش ساعت زمان بر است.

سوم، اگر این مرحله موفقیت آمیز باشد، این تاسیسات اولین نمونه ای خواهد بود که ذخیره سازی باتری نیروگاه های طبیعی موجود در کشور را جایگزین کرده است. هیچ تضمینی وجود ندارد که توسعه این پروژه ها موجب توقف هرکدام از سه نیروگاه گاز شود، اما PG & E قصد دارد این کار را با درخواست سیستم ها برای حل مشکلات مربوطه به قابلیت با اطمینان بودن که منجر به تعیین RMR و پرداختی براین نیروگاه های غیر اقتصادی صورت نگیرد.

توسعه سیستم های باتری باعث بازنشستگی فوری ایننیروگاه ها نخواهد شد، اما باید در طول زمان با رضایت اقتصادی آنها چیره شود، به این ترتیب آنها کندتر عمل می کنند و در نهایت تمام فعالیت را متوقف می کنند.

در نهایت، این پروژه ها می تواند به عنوان یک مدل برای این که چگونه این سیستم های ذخیره سازی بزرگ عمل می کنند و در بخش های دیگر کشور تامین می شود و توسعه می یابد،را شرح دهند. یک فرصت برای بازار بزرگ وجود دارد، که با بیش از 1000 نیروگاه توانمند که در سراسر ایالات متحده عمل می کنند، اما در حال حاضر این فرصت برای بازار انرژی باقی مانده برای ذخیره باتری است.

زغال سنگ هنوز هم در کلرادو و ایندیانا پادشاه است. زغال سنگ بیش از 50 درصد تولید برق در کلرادو را تشکیل می دهد و مصرف کل زغال سنگ ایندیانا برای مصرف برق پس از تگزاس در رتبه دوم قرار دارد. بر اساس پیشنهادات اخیر از خدمات عمده در این ایالت ها، چگونگی پایان دادن به تولید برق اززغال سنگ، شاید دیر یا زود صورت گیرد که در زمان حال حاضر واضح تر بیان می شود.

 

بزرگترین پروژه ذخیره سازی تولید برق از نیروگاه ها در باتری



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

 

نیروگاه های بادی که روی سطح دریا احداث می شوند یکی از منابع مهم تولید انرژی تجدید پذیر محسوب می شوند که به دلیل قرار گیرفتن آن ها بر روی سطح دریاها بیشتر و بهتر می توانند از سرعت و شدت باد استفاده کرده و در نهایت تولید انرژی الکتریکی بالاتری را فراهم کنند.

امروزه بیشتر کشورهای جهان به سمت استفاده از انرژی های تجدید پذیر سوق داده می شوند که یکی از این منابع مهم جریان باد است. برای به دست آوردن انرژی باد و تبدیل آن به انرژی الکتریکی باید از نیروگاه های بادی کمک گرفت که دارای مجموعه ‌ای از چندین توربین بادی در یک مکان است. چنین نیروگاهی علاوه بر خشکی می ‌تواند روی دریا نیز قرار بگیرد و انرژی پاک تولید کند.

عمق دریا اغلب عامل محدود کننده ای است که در مورد ساخت مزارع بادی دریایی در نظر گرفته می شود. توربین های مرسومی که در نیروگاه های دریایی مورد استفاده قرار می گیرند باید در محلی نصب شوند که عمق آن کمتر از 40 متر باشد. در بیشتر مناطق برای نصب این توربین ها نمی توان بیش از 30 کیلومتر از ساحل فاصله گرفت. اما این مساله برای توربین های شناور متفاوت است و این نوع توربین ها تا عمق یک کیلومتری و در فاصله ای بیش از 40 کیلومتر نیز قابل نصب و احداث هستند.

به طور کلی در ساخت نیروگاه های بادی پیدا کردن محل مناسب عامل بسیار مهمی است تا بتوان حداکثر بهره‌ برداری را از نیروی بادی به دست آورد. باید از انتخاب مکان‌ هایی که سبب صدمه دیدن توربین ‌های بادی می ‌شوند، پرهیز کرد چرا که می تواند باعث افزایش هزینه نگهداری توربین ها شود و عمر آنها را کم کند و روند تولید را کاهش دهد. علاوه بر آن صدماتی که به آنها وارد می شود باعث افت انرژی تولیدی نیز خواهد شد. نیروگاه های بادی را می توان هم در خشکی و هم در دریا ها بر روی سطح آب احداث کرد.

توربین های بادی دریایی باید به کف دریا متصل شوند که عمق محل نصب بسیار مهم است. این مساله در توربین های شناور متفاوت است و در واقع می توان آنها را در فاصله ای بیشتر از ساحل و در عمیقی پایین تر از توربین های معمولی بادی دریایی نصب کرد.

توربین های بادی شناور، نوعی توربین بادی دریایی هستند که بر روی یک ساختار شناور نصب می شوند. این توربین ها انرژی الکتریکی را در عمق آب تولید می کنند.

قرار دادن نیروگاه های بادی در عمق دریاها می تواند آلودگی بصری را کاهش دهد و در عین حال محل مناسبی را برای ماهی گیری و خطوط کشتیرانی فراهم سازد. علاوه بر آن، جریان باد در دریاها به دلیل عدم وجود ویژگی های توپوگرافی معمولا توانمند تر و سازگارتر است چرا که وجود این ویژگی ها در ساحل یا خشکی، باعث اختلال در جریان باد می شوند. سرعت و قدرت بیشتر باد در دریاها باعث می شود تا برق را با توان بیشتری تولید کرد.

 

به چه دلیل توربین بادی بر روی سطح دریا نصب می شوند؟



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

من کشاورزی را دیده ام که می تواند همه انسانها را سیر کند، ماهیگیری که از ثروت اقیانوسها محافظت می کند، خانه هایی که انرژی مصرفی خود را خودشان تامین می کنند، نیروگاه هایی که کربن حاصل را به زمین باز می گردانند. به جای تخریب زمین برای تولید انرژی، به آسمانها نگاه کنیم.

ما انسانها جزئی از طبیعت هستیم و برای رسیدن به توسعه و پیشرفت بایستی با آن همسو و همراه باشیم…

 

 

برای پیشرفت کشور خود کوشا باشیم



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

 

نیروگاه های خورشیدی جدید در شهرستان دشتی، مهرعبدالله نادری

صبح چهارشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان دشتی با بیان

اینکه این طرحها با مشارکت بخش خصوصی اجرا می شود،

اظهار داشت: برای اجرای این نیروگاههای خورشیدی حدود

۲۹۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه می شود.

 

وی با اشاره به اینکه شهرستان دشتی یکی از قطب های نیروگاه های

خورشیدی در سطح استان است، تصریح کرد: ۷۰ درصد انرژی های

خورشیدی استان در این شهرستان احداث شده است.

 

نادری از صدور پروانه بهره برداری ۳۴۸ کیلو وات در شهرستان دشتی

خبر داد و گفت: نیروگاه های خورشیدی دو مگاواتی در دشت پلنگ

دارای پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد است که انتظار داریم در دهه فجر

به بهره برداری برسد.

 

وی خاطر نشان کرد: در زمینه احداث نیروگاه‌ های خورشیدی خانگی

نیز اقدامات ارزشمندی در سطح شهرستان شاهد هستیم به طوری

که تاکنون یک نیروگاه خورشیدی خانگی به بهره برداری رسیده و

سه نیروگاه دیگر نیز در دست اجرا است.

 

نادری اضافه کرد: دو نیروگاه بزرگ ۱۰ مگاواتی در مراحل نهایی

واگذاری زمین است که با تکمیل آنها تحول عمده ای در حوزه برق

شهرستان شاهد خواهیم بود.

 

نیروگاه های خورشیدی جدید در شهرستان دشتی



:: بازدید از این مطلب : 5
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

 

اولین نیروگاه خورشیدی در کرمانشاه ، بیژن کردستانی روز یکشنبه

در جمع خبرنگاران گفت: اولین نیروگاه خورشیدی تصفیه‌ خانه فاضلاب

شهرک صنعتی فرامان راه‌اندازی شد، این نیروگاه ۱۰کیلوواتی با

سرمایه‌گذاری یک میلیارد ریال احداث شده است.

 

به گفته کردستانی، این نیروگاه در قالب پنل‌های خورشیدی ساخت داخل کشور ساخته شده است.

 

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمانشاه یادآور شد: در صورت

فراهم شدن زیرساخت‌ها و تامین اعتبارات برنامه داریم این نیروگاه را

توسعه دهیم.

 

وی از اعلام آمادگی این شرکت برای مشاوره دادان به واحدهای صنعتی که

قصد راه‌اندازی اولین نیروگاه خورشیدی را دارند هم خبر داد.

 

کردستانی اشاره‌ای هم به مزایای استفاده از انرژی‌های پاک داشت و گفت: وجود

نیروگاه خورشیدی عاملی برای جلوگیری از آلودگی هوا، جلوگیری از افزایش پیک

مصرف برق و … است.

 

وی معتقد است استان کرمانشاه به دلیل شرایط آب و هوایی و تابش خورشید،

ظرفیت مناسبی برای راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی دارد.

 

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای بیش از یک هزار واحد صنعتی و

تولیدی با بیش از ۳۰ هزار نفر اشتغال زایی است.

 

اولین نیروگاه خورشیدی در کرمانشاه



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

 

نیروگاه خورشیدی تهران و طرح یک میلیارد تومانی از شرکت آب منطقه‌ای

تهران، سید حسن رضوی در نشست مجریان طرح‌های عمرانی در محل سد نم

رود اظهار داشت: این شرکت دارای ظرفیت‌های خوبی برای ایجاد

نیروگاه‌های خورشیدی است.

 

وی افزود: علاقه مندان به سرمایه‌گذاری می‌توانند از امکانات این شرکت در

چارچوب قوانین و مقررات برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی بهره مند شوند.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به افزایش سرعت طرح‌های تامین

و انتقال آب گفت: با وجود همه محدودیت‌های مالی با پیگیری‌های

صورت گرفته طرح‌های عمرانی نسبت به سال گذشته فعال تر شده سرعت اجرای

آنها افزایش یافته است.

 

وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت طرح انتقال پساب از تصفیه‌خانه جنوب تهران

به دشت‌های ورامین، پاکدشت، طرح آبرسانی از سد ماملو به صنایع پایین

دست و همچنین تصفیه‌خانه ششم تهران در اولویت قرار گرفته است.

 

رضوی ادامه داد: طرح های ساماندهی پساب جنوب تهران و انتقال آب از

طالقان به تهران دو طرح مهم دیگر شرکت آب منطقه ای تهران هستند که در

حال حاضر کارهای کارفرمایی آنها در حال انجام است تا پس از طی مراحل

قانونی و اداری عملیات اجرایی آنها آغاز شود.

 
تامین اعتبار طرح های سد نمرود

 

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای تهران در خصوص تامین اعتبار کلیه

پروژه های مهم از جمله سد نم رود گفت: اقدامات خوبی در این بخش انجام گرفته

است و با برنامه ریزی های صورت گرفته از همه ظرفیت‌های قانونی شامل تهاتر

مطالبات و واگذاری اوراق مالی اسلامی در قبال مطالبات، استفاده می شود تا

شرایط مطلوبی ایجاد شود.

 

رضا مومنی بیان کرد: اکنون۷۰ دستگاه ماشین آلات و ۲۰۰ نفر پرسنل در این

پروژه مشغول کار هستند که امیدواریم با توجه به اهمیت آن هرچه سریعتر

تکمیل و به بهره برداری برسد.

 

وی با بیان اهمیت مدیریت شرایط سیلاب بخصوص در پروژه های مهم در

دست اجرا در مسیر سیلاب، در خصوص طرح سد نم رود خاطر نشان کرد: با

وجود تکمیل نشدن سازه های تنظیم آب سد و همچنین نبود امکان ذخیره آب به

دلیل شرایط استملاک باقیمانده، در فروردین امسال با تدابیر اتخاذ شده و

مدیریت صحیح  و به موقع سیلاب مدیریت و هیچگونه خسارت جانی و

مالی در پی نداشته است.

 

سد نم رود سدی مخزنی شکل و در دست ساخت در شهرستان فیروزکوه، واقع در

استان تهران است که احداث آن از سال ١٣٨٤ آغاز شده است.

 

نیروگاه خورشیدی تهران و طرح یک میلیارد تومانی



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

 

شهرک انرژی تجدیدپذیر با هزار هکتار مساحت در بویین زهرا معاون شهرسازی

و معماری اداره کل راه و شهرسازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار آرانیرو

اظهار داشت: در راستای اجرای این طرح سال گذشته زمینی به مساحت یک هزار

هکتار در حوالی شهرستان بویین زهرا از سوی مدیریت امور اراضی و منابع

طبیعی استان تخصیص یافت و قرار شد با واگذاری آن به شرکت شهرک‌های

صنعتی استان، تمامی زیرساخت‌ها و راه‌های دسترسی توسط این شرکت

فراهم شود.

 

محسن اسماعیلی خاطرنشان کرد: تا پیش از این مجوز تمامی موافقت

نامه‌های مربوط به انرژی‌های نو در کشور از سوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و

بهره وری انرژی برق (ساتبا) در سطح استان‌ها صادر می شد و متقاضیان با

مراجعه به دستگاه‌های متولی برای اجرای طرح اقدام می‌کردند.

 

وی ادامه داد: به دنبال تغییر آیین نامه های مربوط به این بخش، مقرر شد برای

ساماندهی و بهره مندی هرچه بهتر از منابع انرژی خورشیدی در استان، کارگروها و کمیته‌های راهبری با حضور معاون اقتصادی استانداری، سازمان

برنامه و بودجه، منابع طبیعی، امور اراضی، شرکت شهرک‌های صنعتی، راه و

شهرسازی و آبخیزداری تشکیل شده و جهت تعیین سایت‌های مناسب تصمیم

گیری کنند.

 

به گفته اسماعیلی، بررسی درخواست‌های احداث واحدهای تولیدی انرژی‌های

خورشیدی در راستای تحقق بندهای ۳۲ و ۱۷ کارگروه تخصصی امور زیربنایی و

شهرسازی استان در سال‌های ۹۶ و ۹۷ و همچنین مصوبات ستاد سرمایه گذاری

استان مبنی بر شناسایی پهنه‌ای و هدایت تمامی درخواست‌های نیروگاه‌های

خورشیدی به آنها انجام شده است.

 

این مسئول خاطرنشان کرد: براساس اطلاعات جمع آوریشده تاکنون ۳۳

درخواست احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۲۳۰ مگاوات در استان ثبت شده

است.

 

در حال حاضر میزان بهره برداری از منابع انرژی بادی و خورشیدی در استان قزوین

۱۳۴ مگاوات است.

‌شهرستان بویین زهرا در ۵۵ کیلومتری جنوب مرکز قزوین قرار دارد.

 

شهرک انرژی تجدیدپذیر با هزار هکتار مساحت در بویین زهرا



:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرا نیرو

نیروگاه خورشیدی و سرمایه گذاری ۳۳۰ میلیارد دلاری هند برای تداوم رشد

اقتصادی به شدت درصدد گسترش ظرفیت تولید انرژی خود است و در این

راستا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت تولید انرژی تجدید پذیر خود را به ۵۰۰

گیگاوات یا ۴۰ درصد از ظرفیت کل تولید انرژی ارتقاء دهد.

 

وزیر دارایی هند گفت: تا سال ۲۰۲۲، هند ۸۰ میلیارد دلار در گسترش منابع انرژی

تجدید پذیر سرمایه گذاری خواهد کرد. همچنین ۲۵۰ میلیارد دلار بین سال های

۲۰۳۰ تا ۲۰۲۳ در این زمینه سرمایه گذاری خواهد شد.

 

«نیرمالا سیتارمان» افزود: استفاده از این منابع، بخشی از چشم انداز هند برای

دستیابی به عدالت اجتماعی، امنیت انرژی، اقتصاد قوی تر و کاهش تغییرات اقلیمی است.

 

وی ادامه داد: استفاده از منابع انرژی تجدیدناپذیر و سوخت های فسیلی مانند

زغال سنگ همچنان بخش مهمی از منابع انرژی هند خواهد بود.

 

هند اکنون در رتبه چهارم جهانی از نظر استفاده از انرژی باد و در رتبه پنجم

جهانی از نظر استفاده از انرژی خورشیدی است.

 

سهم انرژی تجدید پذیر در تولید کل انرژی هند از ۶ درصد در سال های ۲۰۱۵ –

۲۰۱۴ به ۱۰ درصد در سال های ۲۰۱۹ – ۲۰۱۸ افزایش یافته است.

 

هند به سرعت در حال تبدیل شدن به یک قدرت بزرگ در جهان از نظر استفاده از

انرژی خورشیدی است.

 

در ماه ژانویه سال ۲۰۱۸ هند توانست پیش از سال ۲۰۲۲ به هدف تولید ۲۰

گیگاوات انرژی برق خورشیدی دست یابد.

 

«نارندا مودی» نخست وزیر هند پس از قدرت گرفتن در سال ۲۰۱۴، هدف تولید

انرژی خورشیدی تا سال ۲۰۲۲ را به ۱۷۵ گیگاوات افزایش داده است.

 

بزرگترین نیروگاه انرژی خورشیدی جهان با ظرفیت تولید برق ۶۴۸ مگاوات در

ایالت تامیل نادو قرار دارد.

 

هند که از جمله کشور های امضا کننده توافق اقلیمی پاریس است متعهد شده تا

سال ۲۰۳۰، ۴۰ درصد از ظرفیت انرژی خود را از طریق منابع غیر فسیلی تامین

کند و همچنین با درخت کاری کافی ۲.۵ تا ۳ گیگاتون دی اکسید کربن را از جو خارج کند.

 

نیروگاه خورشیدی و سرمایه گذاری ۳۳۰ میلیارد دلاری



:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 مرداد 1400 | نظرات ()